Het drinken van zuiver water kan een goede bijdrage leveren aan uw lichamelijke conditie en welzijn. 

We kunnen het overal lezen: drink iedere dag voldoende water! Maar hoeveel? En wanneer?

Het lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Elke dag verliest het lichaam ongeveer 4 liter vocht via de huidporiën, longen, darmen en blaas. Bij lichamelijke inspanning loopt dit vochtverlies nog verder op. Is het dan nodig om meer dan 4 liter water per dag drinken? Nee, dat is niet nodig en kan zelfs schadelijk zijn. Een deel van onze waterbehoefte, krijgen we al via de voeding binnen.

Hoeveel water moet ik per dag drinken?

Dat is voor iedereen verschillend. Vaak lezen we ‘8 glazen per dag’ of ‘anderhalve liter per dag’. Het hangt af van: wat is de leeftijd, is er veel fysieke activiteit, hoe is het voedingspatroon? De oplossing is simpel: drink water, wanneer u daar behoefte aan heeft. Rustig, met kleine slokjes, het liefst op kamertemperatuur. Uw lichaam geeft precies aan wanneer u vocht nodig heeft. Dus zodra u dorst begint te krijgen, drinkt u zuiver water. Als uw dorst gelest is, kunt u altijd nog een ander drankje erna nemen. Dat is dan vooral voor de smaak. In principe is zuiver water de beste dorstlesser. Vindt u het lastig om op tijd te drinken of krijgt u maar moeilijk een heel glas water naar binnen? Zorg dan dat u altijd een waterfles bij u heeft (in de auto, op het werk, in uw tas). Zo kunt u regelmatig een paar slokjes nemen. Uw vochtgehalte blijft dan op een continu peil. Dat is ook beter dan een heel glas snel achter elkaar naar binnen ‘klokken’. Klik hier om de collectie duurzame waterflessen te bekijken.

Wat zijn de beste tijden om water te drinken?

De beste tijden om water te drinken zijn: 's ochtends direct na het opstaan (nog voor het ontbijt), voor en na fysieke activiteit en tussen de maaltijden door. Drink bijvoorbeeld een kwartier voor de maaltijd een glaasje water. Zo profiteert u optimaal van de reinigende werking. Ook is dit een handig trucje om te veel eten te voorkomen.

Vaak wordt dorst namelijk voor honger aangezien. Regelmatig water drinken voorkomt dus dat u eet, terwijl u eigenlijk gewoon dorst heeft. Daarnaast produceert het lichaam zelf natuurlijke afvalstoffen, die voortkomen uit het metabolisme. De nieren en lever moeten dit dagelijks verwerken en functioneren als filter met als hulpmiddel...water. Gelukkig heeft gezuiverd water de eigenschap om afvalstoffen uit het lichaam weg te spoelen. Dit water is eigenlijk ‘leeg’. Er zitten geen andere stoffen in dan H2O, oftewel puur water. Daarom trekt dit water andere (afval)stoffen aan, verdunt deze en/of lost ze op om ze daarna af te voeren. Het maakt dat de nieren en lever veel makkelijker hun zuiverende werk kunnen doen.

Hoe zorg ik ervoor dat ik per dag genoeg water drink?

Om het makkelijk te maken regelmatig water te drinken, is een drinkfles voor onderweg, op school of op het werk onmisbaar. Het liefst een drinkfles, die BPA-vrij is, dat wil zeggen zonder Bisfenol-A. Zo blijft het gezuiverde water zo puur mogelijk. Een handig alternatief is de duurzame waterfles van 123zuiverwater. Deze zijn vrij van schadelijke stoffen en zijn geschikt voor in de vaatwasser. U hoeft geen flesjes water meer te kopen, dus ook milieuvriendelijk. Wilt u er zeker van zijn dat u het zuiverste water drinkt? Kies dan voor een RO waterzuiveringssysteem van 123zuiverwater.

Naast het filteren van uw drinkwater om uw welzijn te verbeteren, kunt u ook denken aan het zuiveren van het water van uw dagelijkse douche of bad. U kunt dit veraangenamen door het gebruik van een douche of bad filter. Laat uw huid genieten van de werking van zuiver water. Geen trekkerig gevoel meer, zachte huid, minder zeep en shampoo nodig, kortom: een weldaad voor uw huid! Een goede, eenvoudige en betaalbare oplossing: installeer een douche filter! Deze verwijdert tot wel 98% van het chloor, vuildeeltjes en zware metalen. Ideaal voor de gevoelige (eczeem) huid. Voor lekker zuiver badwater: kijk ook eens naar onze luxe Bad filter

Disclaimer: Deze pagina is nadrukkelijk niet bedoeld als wetenschappelijk artikel of (vervanging voor) medisch advies. De tekst is dan ook geschreven vanuit de ervaring en kennis van de auteur. De effecten van het drinken van zuiver water kunnen per persoon verschillen. Een waterzuiveringssysteem en/of douche filter kan een aanvulling zijn op een gezonde levensstijl, maar is geen vervanging voor medische zorg. Raadpleeg bij gezondheidsproblemen altijd een arts. Voor wetenschappelijk onderzoek en andere bronnen over dit onderwerp, kunt u terecht op de pagina aanbevolen literatuur.

 

© 2011 - 2024 123zuiverwater.nl  Privacy & Cookies  Voorwaarden  Disclaimer 

Realisatie: Manieu.nl