Waterzuiveringssysteem 'Essential & Pump' (PurePro)

Beoordeling 4,50
gebaseerd op 1 reviews
Levering: 1 - 2 werkdagen
Prijs: €334,95 €399,95 Beschikbaar1 - 2 werkdagen
Tijdelijk uitverkocht
Geert Welling
Niet schrikken van 'maar vier sterretjes', menselijke producten die niet meer verbeterd zouden hoeven te worden zijn ofwel niet bestaand of in ieder geval dusdanig zeldzaam dat deze 'vier sterren' betekenen 'richting perfect'.

Systeem binnen enkele dagen netjes verpakt thuisgestuurd mogen krijgen. Duidelijke handleiding, systeem met een prikkraan binnen uren operationeel.

Prikkranen zijn bij dit systeem niet bijgevoegd, alleen gemakkelijk en relatief goedkoop verkrijgbaar via bijv. Praxis. Door de prikkraan hoefde de druk niet van de waterleiding, pas wel op dat een prikkraan een minimum en maximum afmeting waterleiding ondersteund!

Het systeem werkt prima, naar tevredenheid en is gemakkelijk te installeren. Mij mag het voorkomen dat het systeem mét pomp in alle gevallen meer te wensen is dan het systeem zonder pomp. Het gefilterde water proeft prima! Ook mag ik het systeem zeer netjes geprijsd vinden.

Drie aandachtspunten;

1. de waterdruk van gefilterd water is niet heel bijzonder te noemen. Prima straal, niet dat het druppelt, alleen zelfs met gevulde tank toch werkelijk wat anders dan waterdruk op standaard waterleiding. Zeer zeker niet onwerkbaar, prima bruikbaar, alleen wel merkbaar andere waterdruk bij gefilterd water dan bij kraanwater.

2. de bijgeleverde kraan is van nette kwaliteit, werkt prima, alleen heeft een knopje die men ingedrukt moet houden om gefilterd water te krijgen. Bij doorspoelen is dit een beetje onhandig want zonder 'ezelsbruggetjes' behoort men dan ongeveer een half uur de kraanknop ingedrukt te houden, wat minder fijn is dan een kraan opendraaien en tijdens het lopen andere mogelijkheden krijgen. Misschien dus een andere kraan bij het pakket bestellen? Persoonlijk mag ik prima tevreden zijn met bijgeleverde kraan, gaat ook prima, alleen wellicht een aandachtspunt?

3. Let op dat bij installatie een rolletje teflon tape niet bijgeleverd is en wel zeer bruikbaar is! Bij mij lekten koppelingen bij de water tank en wateraanvoer een beetje zonder teflon tape. Beter eerst metalen schroefdraad flink omwikkelen met teflon tape en dan genoemde koppelingen bevestigen, dan lekt er ook niets meer! Andere koppelingen bijv de slangetjes op de filters lekten niet zonder teflon tape, dus praktisch alleen bij metalen schroefdraad koppelingen is teflon tape belangrijk.

Let wel dat de standaard prikkraan aansluiting niet direct past op de bijgeleverde metalen water aanvoer koppeling. Hoewel sommige mensen geen prikkraan willen, is het handig om te weten bij die mensen die wél de wateraanvoer met prikkraan op de leiding krijgen aan te sluiten. Er zijn dan wat extra koppelingen nodig, verkrijgbaar bij de gemiddelde bouwmarkt, zoals een kniestukje tussen prikkraan en bijgeleverde koppeling en een moerdop om de andere kant van bijgeleverde koppeling af te sluiten.

De aandachtspunten doen niet af aan de handzaamheid en prima werking van het systeem en zijn ook uitdrukkelijk geen probleem indicaties.

Prima product! Prima gefilterd water! Snel en gemakkelijk geleverd, te installeren en in gebruik! En dat ook nog relatief goedkoop!Bekijk dit product

© 2011 - 2024 123zuiverwater.nl  Privacy & Cookies  Voorwaarden  Disclaimer 

Realisatie: Manieu.nl